BAKMI CHAR KUE TIAU

STEMPEL 13 MENIT
Bahan-Bahan
1 bungkus Kicap Char Kuey Teow Pak Lang Ikan Bakar
1 bungkus Chili Char Kuey Teow Pak Lang Ikan Bakar

Bahan  Buat Char ko Teow
Udang (jgn buang kulit,kepala,ekor) sebab tuh yg buat die maniss
Koteow halus
taugeh
kucai
lada sulah jika suka
kerang (rebus separuh masak) tak rebus pun takpa..lagi fresh
teloq
minyak

Cara ke2  goreng koteow

  1. Masukkan minyak (api mesti besar)
  2. Goreng 3-4 ekor udang sehingga kulit udang kemerah-merahan tuang 2 sudu besar kicap char koteow sambil diaduk aduk
  3. Masukkan 3 sudu besar pes cili yang dibuat tadi aduk aduk sampai merata
  4. Masukkan koteow...gaul..tauge...gaul...kucai sambil terus diaduk
  5. pecah 1 biji telor...kacau...lepas tuh tuang 1 senduk/mangkuk kecil kecap char ko teow sekali lagi
  6. Aduk dan matikan api...
  7. Bisa ditambah kecap lagi
  8. Makan dgn cabai jeruk

0 Response to "BAKMI CHAR KUE TIAU"

Posting Komentar